Tips voor het sollicitatiegesprek

Bereid je sollicitatiegesprek voor
Verzamel zoveel mogelijk informatie over het bedrijf waar je gaat solliciteren. Je vindt die informatie:

    • op het internet (bedrijfssite, Google, LinkedIn en Facebook)
    • in de vacature zelf
    • via je netwerk: vraag informatie bij mensen die het bedrijf van binnenuit kennen

Daarnaast is het belangrijk dat je een juist beeld hebt van de job waarnaar je solliciteert. Bevat de advertentie niet voldoende informatie, bel dan gerust met de personeelsafdeling van het bedrijf om meer vragen te stellen. Lees voor je vertrekt je cv en brief na, en neem deze ook mee naar je gesprek.


Stippel de route uit
Stippel je route uit en ga na hoeveel tijd je nodig hebt om op de plaats van bestemming te geraken. Hou rekening met spitsuur, slecht weer, omleidingen enz. Neem een telefoonnummer mee van de persoon bij wie je zijn moet, zodat je deze kan verwittigen bij onvoorziene omstandigheden.


Verzorg je en kies de juiste outfit
De eerste indruk die een werkgever van je krijgt, hangt niet alleen af van wat je zegt. Ook je voorkomen speelt een rol.

Enkele tips:

Belangrijk: draag kledij waar je je comfortabel in voelt
Wat je voor je sollicitatiegesprek ook uit je kleerkast trekt: kies iets waar je je goed in voelt. Als je je fijn en comfortabel voelt in je outfit, straal je zelfvertrouwen uit. En dat kan je bij deze gelegenheid goed gebruiken.

Kies kleding die aansluit bij de stijl van het bedrijf
De dresscode op de werkvloer kan erg verschillen van bedrijf tot bedrijf. Pas je sollicitatie-outfit daaraan aan. Ga je bijvoorbeeld voor een functie in de advocatenwereld? Dan kleed je je heel anders dan voor een job in een hip marketingbureau.

Hoe kom je te weten welke dresscode er in een onderneming heerst? Check de foto’s op de socialemediakanalen of de bedrijfswebsite, loop even langs en bekijk de kledij van het personeel dat binnen en buiten loopt of bel de rekruteerder en vraag naar de kledingvoorschriften. Dat is niet raar, maar getuigt van je motivatie.

Kleed je naar je functie
Ook de functie waarnaar je solliciteert is bepalend voor wat je aantrekt. Een schilder die in maatpak gaat solliciteren, wordt niet aanzien als iemand die vlot de handen uit de mouwen steekt. En een manager die in sportschoenen en jeans gaat solliciteren, zal niet serieus genomen worden.

Was en strijk je tenue voor je de deur uitgaat
Een absolute must: let er op dat je kleding schoon en gestreken is. Je outfit mag nog zo geslaagd zijn, vlekken en plooien zijn absoluut not done als je gaat solliciteren.

Vermijd okselvijvers
Zweet je makkelijk als je nerveus bent? Kies voor een bovenstuk waarin zweetplekken minder snel zichtbaar zijn.

Vergeet je goede schoenen niet
Laat je schoenen geen afbreuk doen aan de rest van je outfit: ga voor nette en gepoetste schoenen.

Wees voorzichtig met geuren
Nog even een glaasje alcohol of een sigaret voor je op sollicitatiegesprek gaat? Doe het niet. Zowel alcohol als sigaretten laten een indringende geur achter die funest is voor een goede eerste indruk.

Let ook op met ‘lekkere’ geuren zoals parfum of deodorant. Een geur waar jij vrolijk van wordt, heeft niet per se hetzelfde effect op iemand anders. Het kan zelf averechts werken, en dat wil je vermijden.

Draag geen opvallende juwelen of veel make-up
Subtiel en natuurlijk werkt het best, als je professioneel wil overkomen.

Toon niet te veel bloot
Door veel bloot te tonen, leid je de aandacht af van wat je te vertellen hebt. Bewaar dat diepe decolleté, die blote buik en je short voor het weekend.


Populaire vragen tijdens het sollicitatiegesprek

Vertel eens iets meer over jezelf
Deze klassieke openingsvraag is bedoeld om je op je gemak te stellen. Je kunt er bijna zeker van zijn dat deze vraag wordt gesteld, dus doe je er goed aan om je hierop voor te bereiden. Gebruik je cv als leidraad en zorg voor een samenhangend verhaal.

Waarom kom je in aanmerking voor deze job?
Leg duidelijk uit welke ervaring je hebt die relevant is voor de job. Het hoeft niet per se over werkervaring te gaan, ervaring vanuit je stage, opleiding, vrije tijd, is ook bruikbaar. Heb je nog geen ervaring, benadruk dan meer je vaardigheden, je opleiding, stages of thesis.

Waarom ben je bij je vorige werkgever weggegaan?
Wees eerlijk, maar ga niet te diep in op punten die je in een slecht daglicht kunnen plaatsen. Wees nooit negatief over vorige werkgevers, hoe slecht deze ervaring ook geweest is. Vertel eerder wat je eruit geleerd hebt. Stel dat de sfeer in je vorige job verziekt was. Dan kan je zeggen dat dit je heeft doen beseffen dat eerlijkheid en collegialiteit op de werkvloer heel belangrijk voor je zijn.

Wat spreekt je aan in deze job?
Zorg dat je van tevoren goed op een rijtje hebt waarom je deze functie ambieert. Probeer het eens op papier te zetten, pas dan kom je erachter of je het wel goed onder woorden kan brengen. Zorg dat je ten minste drie argumenten bedenkt: het bedrijf, de jobinhoud, het takenpakket, werkzekerheid, doorgroeimogelijkheden…

Wat spreekt je minder aan in deze job?
Elke job heeft minpunten. Zorg er gewoon voor dat je geen hoofdtaak aanhaalt. Solliciteer je bijvoorbeeld naar een job als consulent, dan zal je niet geselecteerd worden als je zegt dat je niet graag met mensen werkt. Als je daarentegen vertelt dat administratie minder je ding is, maar dat je weet dat dit ook deel uitmaakt van je job, dan zal de werkgever daar veel minder over vallen.

Hoeveel wil je verdienen?
Ga na wat je marktwaarde is: hoeveel verdient iemand met jouw opleiding en ervaring?

Noem een onder- en een bovengrens waartussen je wil verdienen. Op die manier valt er nog te onderhandelen. Zorg dat je onder- en bovengrens niet te veel afwijkt van je marktwaarde. Anders kom je ongeloofwaardig over.

Bedenk ook een plan B. De kans is reëel dat de werkgever zegt: “Hoger dan dit loon kunnen we niet gaan”. Zorg dat je op dat moment een lijst bij de hand hebt met andere dingen die misschien wel kunnen: een laptop, een gsm, een bedrijfswagen…

Waarom moeten we jou aanwerven en niet een andere kandidaat?
Leg uit dat je met jouw ervaring en vaardigheden de beste kandidaat bent voor de job. Licht dit toe aan de hand van enkele voorbeelden. Beklemtoon daarnaast ook waarom je de job heel graag wil en wat je aanspreekt in het bedrijf.

Wat zijn je sterke punten?
Overloop eerst nog eens de vacature om te zien welke eigenschappen en vaardigheden de werkgever vraagt. Som enkele van deze vaardigheden op en geef telkens een voorbeeld.

Haal je aan dat je een flexibele werkkracht bent, leg dan concreet uit hoe dit in een vorige job gebleken is. “Toen ik als webredacteur werkte, gebeurde het regelmatig dat ik de dag zelf nog nieuwe opdrachten kreeg voor artikels die binnen de twee uur klaar moesten zijn. Ik vond het fijn dat mijn job niet voorspelbaar was en nam die extra taken er met plezier bij zonder te stressen.”

Heb je nog geen werkervaring? Bedenk dan een andere situatie waaruit blijkt dat je de vaardigheid bezit. Bijvoorbeeld:“Of ik een dynamische medewerker ben? Jazeker! Als student was ik met verschillende dingen bezig: ik zat in een studentenvereniging, ging regelmatig sporten, lette een avond per week op mijn nichtje en werkte af en toe in een café om bij te verdienen. Ik combineerde al die activiteiten vlot én behaalde mijn diploma.”

Wat zijn je zwakke punten?
Noem geen zwakke punten die een directe negatieve invloed hebben op de job. Vermeld een eigenschap die een pluspunt is voor de job. Als je solliciteert naar een boekhoudkundige functie, kan je zeggen dat je erg perfectionistisch bent. Voor sommige functies is dit nefast, maar voor een boekhouder is het eerder een positief punt. Ook punten die je zelf als negatief ervaart, maar waar je al aan gewerkt hebt, kan je gebruiken. Geef net zoals bij je positieve eigenschappen een woordje uitleg.

Ben je niet te jong voor deze job?
Benadruk de voordelen van jouw leeftijd. Leg bijvoorbeeld uit dat je flexibel en dynamisch bent. Je werkt snel en bent niet vastgeroest in principes en werkmethodes…

Ben je niet te oud voor deze job?
Benadruk de voordelen van jouw leeftijd. Leg bijvoorbeeld uit dat je veel werkervaring en maturiteit hebt. Je weet wat je wilt, je bent standvastig en verantwoordelijk…

Ben je bereid om overuren te doen?
Geef een eerlijk antwoord. Vraag of dit vaak voorkomt en wat het gemiddeld aantal overuren is. Kan of wil je geen overuren doen, zeg dan dat je in noodgevallen wil bijspringen. Informeer of die overuren vergoed worden en hoe.

Hoe komt het dat je nog geen werk hebt?
Ben je thuisgebleven om voor je gezin te zorgen? Heb je gereisd? Heb je een dip gehad bij het werk zoeken? Heb je een rustperiode ingelast om stil te staan bij je verdere loopbaan? Vertel waarom je nog geen werk hebt, maar verwoord het positief. Bijvoorbeeld niet: “Ik bleef thuis omdat het me allemaal teveel werd”, maar wel “Ik heb bewust twee jaar voor mijn gezin gezorgd en wil me nu graag weer ontplooien.” Vergeet er niet bij te vertellen waarom je je nu opnieuw wil ontplooien. Overtuig de kandidaat-werkgever van je motivatie.

 

Heel veel succes!
Strive Caribbean wenst je onwijs veel succes! Word je alsnog afgewezen laat je niet uit het veld slaan en zoek verder. Je doortastendheid en inzet zal uiteindelijk echt beloont worden!